2015. március 4., szerda

Vegán Ranch öntet


Úgy alakul a kert, hogy végre lehet dézsmálni a fóliasátor alatti salátaágyást - szuper befektetés volt ez, meg ugye a tél se volt nagyon durva -, úgyhogy időről időre egy ebédnyi saláta azért összegyűlik. Téli vajfej, pakchoi és vörös mustár saláta van most a fólia alatt - a madársaláta még nagyon kicsi, a spenót is apró, a mizuna pedig idén valamiért nem volt annyira jó, mint tavaly -, így a tányérba is ezek kerültek, sült céklával és répaforgáccsal.

Az öntet a lényeg, a receptje a Kifőztük magazin márciusi számában is olvasható. Hűtőben pár napig eláll, viszont közben hajlamos besűrűsödni, úgyhogy tálalás előtt rázzátok fel.



Hozzávalók:
  • 1 doboz Cocomas kókusztejszín
  • 1 újhagyma
  • 1 evőkanál kókuszecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • bors
A hozzávalókat robotgéppel vagy botmixerrel simára keverjük, tálalás előtt kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit besűrűsödjön. Friss salátákra öntetként, nyers zöldségekhez, chipsekhez mártogatósként is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin