Sült répás quinoa saláta (vegán)


Azt hiszem Isa szokta mondani, hogy ha valami önmagában nem elég vegán, akkor tegyünk bele quinoát. A quinoa vagy a rizsparéj - egyből meghoztam a kedveteket, mi? - egy dél-amerikai gabonafajta, több szipiszupi hasznos tulajdonsága közül az egyik legfontosabb - vega és vegán szempontból -, hogy teljes értékű fehérjét tartalmaz.
Ízre nekem semmi extra nincs benne, de a textúrája nagyon tetszik, úgyhogy ilyen zöldséges-gabonás tálakba frankón el tudom képzelni. 
A shiso a kertben termett, ha nem eszitek, akkor is ajánlom vetni, mert nagyon szép növény, hatalmas lilás-zöld levelekkel, imádja a napot, és nem válogat a talajban sem. 

Hozzávalók, 2 személyre:
  • 1 bögre quinoa
  • zöldségleves
  • fél kiló sárgarépa, olajjal átforgatva, sózva, borsozva, puhára sütve a sütőben
  • 2 körte
  • 1 csokor shiso

A quinoát főzés előtt alaposan át kell mosni, majd kétszeres mennyiségű vízben 20 percet főzni, és hagyni még pár percet dagadni tálalás előtt. Személyes véleményem szerint ha zöldséglevesben főzitek sima víz helyett, akkor legalább lesz valami íze is.
A főtt, kicsit kihűlt quinoához sült répát, nyers körtét és shishot - perilla, egy ázsiai fűszernövény, bazsalikommal, petrezselyemmel, korianderrel is jó lesz a recept - adtam összeforgattam, egy kis só, ha nem elég a répán az olaj, akkor egy kis olívaolaj, és már lehet is enni. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések