Heti kosár


Ennek a kosárnak az is lehetne a neve, hogy - majdnem - mindent dobjunk be a sütőbe 180 fokra, és meg is vagyunk :) Na jó, a helyzet nem ennyire egyoldalú, de azért nem sokkal bonyolultabb. Ősz van, esik, kicsit csípnek a reggelek, végre, van kedvem sütni, főzni is.

A Zöldségkosár heti kis kosara igazi ősz. És a java még csak most jön. Ha szeretnétek Ti is ilyen szép kosarat, akkor kedd estig tudtok rendelést leadni a csütörtöki szállításra. 

A heti kis kosárba került sütőtök, szőlő, krumpli, paprika, sárgarépa, zeller, paradicsom és padlizsán.

És ugye, mint mondtam, ez a süssünk meg sokmindent kosár.
A sütőtököt pl sütés után el lehet csemegézni magában, vagy lehet belőle sütni jó habcsókos pitét, belekeverni zabkásába, vagy jöhet a PSL szirup. De jó lehet levesnek is. 
A krumpliból igazi, keményvonalas, gyerekkori comfortfood készült: hajába be a sütőbe, és addig kell sütni, amíg meg nem puhul. Van, aki vajjal eszi, én úgy, ahogy a dédikém készítette: paprikás tejföllel, egyenesen a konyharuhával kibélelt szakajtóból.
A sárgarépát és a zellert szintén megsütöttem, egy kis olajjal, sóval, jó sok borssal, ezeket így lehet enni köretként, vagy belekeverhetjük a kedvenc gabonánkba, hogy kapjuk egy jó kis meleg salátát - sárgarépa, quinoa és shiho..., nyammm -, vagy a maradék sült krumplival együtt össze lehet csapni egy finom, tápláló krémlevesnek. De jó is azt szürcsölni egy adag melegszendvics mellé ilyenkor ősszel.
A padlizsánt jól megszurkáltam, megsütöttem, kikapartam, összetörtem, felturbóztam egy kis folyékony füsttel és majonézzel, ezt is lehet pirítósra kenni. Talán pont a krémleves mellé.
A szőlőből pedig nem lehet eleget enni nyersen, ugye? 
Igen, a héten posztcunami várható, mert ezt mindet dokumentáltam is...

Ti mit főznétek?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések