2015. szeptember 12., szombat

Sültzöldséges krémleves (vegán)


Ez aztán az igazi nincs-kedvem-főzni és hideg-van és meleget-ennék és legyen-benne-sok-zöldség leves. Ha nagyon előrelátóak vagyunk, akkor a sült zöldséges köretekből eleve kicsit többet csinálunk, és másnap jó kis krémleves lesz belőle. 

Ez a leves nagyon sűrű, mondhatnám, hogy gyakorlatilag püré is lehetne. Én cidrisebb időben nagyon szeretek ilyesmit ebédelni, melegszendviccsel vagy pirítóssal. 

Most megint jön egy kis melegebb idő, de szerintem tűzzétek fel a receptet a képzeletbeli őszi recepttárba, mert higgyétek el, jó lesz nektek :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kis fej zeller
  • 4 közepes méretű krumpli
  • olaj
  • currypor
  • 2 dl kókusztej
  • 1 liter zöldségleves


A zöldségeket megsütöttem egy kis olajjal, sóval, borssal. Ezt lehet köretként adni gyakorlatilag bármi mellé télen, ha egyszer kipróbáljátok a sült répát, ti is felveszitek a repertoárba, az tuti.
Másnap a zöldségeket átmelegítem egy kis olajon, megszórom curryporral, felengedem a levessel, és amikor felforrt, összeturmixolom. Ha túl sűrűnek találjátok, adjatok hozzá még egy kis zöldséglevest. Belekeverem a kókusztejet, összeforralom, és már lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin