2015. november 28., szombat

Újhagymás krumplilepény


Ezt a receptet még valamikor nyár elején írtam a Kifőztük magazinba, nos, most el is jutottam odáig, hogy felkerülhessen a blogra. Maradék krumplipüréből is csodás, tejföllel, sajttal, zöldséges kencékkel nagyon jó kis ebéd.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg krumpli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tej
  • bors
  • 1 tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dkg cheddar
  • 15-20 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
A krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, áttörtjük, sózzuk, borsozzuk, a vajjal és a tejjel krumplipüré állagúra dolgozzuk.
Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott újhagymát, a reszelt sajtot, és annyi lisztet, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk.
A tésztából tetszőleges nagyságú palacsintákat formázunk, bő olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin