2015. november 3., kedd

Narancsos, csokoládés muffin (vegán)

Tavaly kezdtem kísérletezni vegán sütikkel, ez egészen jó lett, azt kell mondjam. A Kifőztük magazinban is megjelent a recept, és biztos vagyok benne, hogy ebben a narancs-szezonban is sorra kerül majd.
Hozzávalók, 12 darab muffinhoz:
  • 4 dl rizstej
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 teáskanál keményítő
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 teáskanál narancskivonat
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj - kezeletlen héjú narancsot használjunk
  • 37 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládécsepp
A rizstejet, olajat, narancskivonatot, narancshéjat és lenmagot összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk. A lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, sütőport, cukrot elkeverjük, majd a nedves hozzávalókba forgatjuk, csomómentesre keverjük. Belekeverjük a csokicseppet, elosztjuk a tésztát a papírral kibélelt muffintepsiben.
180 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin