2020. március 17., kedd

Tepsiben sült gnocchi


Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, és tudom, furcsán hangzik, de nekem az, hogy home officeban lehetek, fellélegzés. Túl sok a zaj, túl sok az inger, jól esik itthon lenni és koncentrálni a munkámra. Persze, sokkal jobban estek a heti 1-2 napok, amikor még csak LEHETŐSÉG volt és nem kötelező. De próbálom a jó oldalát nézni.

Például most ki tudok mozdulni a étkezési komfortzónámból és kipróbálni pár új receptet abból, ami itthon van. Ez például meglepően jó kombináció. 

Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 1 csomag gnocchi
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 50 dkg gomba
  • 3-4 kisebb fej hagyma - salotta, ha van
  • olívaolaj
  • olasz fűszerek
A tetejére:
  • zöldhagyma
  • sajt - most balkán típusú, de jó bármi, vagy el is hagyható
A gombát, hagymát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, összekeverjük a gnocchival olajjal fűszerekkel, sóval, és egy tepsibe terítjük. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt sül pirosra, közben egyszer átkeverjük.

A tetejére morzsoljuk a sajtot és megszórjuk hagymával.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin