2020. április 17., péntek

Mángoldos quiche


A sós piték avagy quichek méltatlanul alulreprezentáltak a magyar asztalokon. Rendben, sok velük a pepecselés, de annyira megéri, olyan jól lehet szállítani, tárolni, még akár fagyasztani is, hogy higgyétek el, megéri. 

Plusz pont a leveles zöldek mellett, hogy eszméletlen mennyiséget el lehet benne tüntetni, ha nyersen nem fogyasztja olyan nagy étvággyal a család ;)

Hozzávalók, 25 cm-es formához:

A tészta
  • 7 dk vaj
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg parmezán
  • bors
  • 2-3 evőkanál víz

A töltelék:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy csokor mángold 
  • 1 újhagyma
  • 1 új fokhagyma
  • 5 dkg vegyes sajt - cheddar és parmezán most
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín

A tészta összetevőiből gyors mozdulatokkal tésztát készítünk, pihentetjük egy órát, kinyújtjuk és a formába igazítjuk. 170 fokos sütőben pár percig elősütjük. 

A töltelékhez a mángoldot, újhagymát, fokhagymát felszeleteljük és egy kis olajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni és hozzákeverjük a tojáshoz, tejszínhez, sajthoz, sóhoz.

Az elősütött piteformába tesszük a tölteléket és 170 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, úgy könnyű lesz szeletelni. 



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin