Mákos fehércsokis babka

 


Az év végi rend rakós időszakom elérte a képeket is a gépemen, és rá kellett jöjjek, hogy rengeteg kép van, amihez nem volt időm és erőm recepteket írni. Ilyen ez a mákos-fehércsokis babka is, pedig... Ha még esetleg nem sütöttétek meg az összes mákos sütit a világon karácsonyra és kerestek valamit bejgli helyett, akkor ezt ajánlom.

Miután kihűlt, szeleteld fel, kiválóan fagyasztható. 

 Hozzávalók:

A tésztához:

275 gramm liszt - plusz egy kicsi az átgyúráshoz
50 gramm cukor
1 teáskanál szárított élesztő
60 ml tej
1 tojás + 1 tojás sárgája
75 gramm vaj

A töltelékhez:

2 dl tej
50 gramm cukor
125 gramm darált mák
 100 gramm fehércsoki csepp


A tetejére:
egy felvert tojás
szórócukor

A tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát gyúrunk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

A töltelékhez a tejet megmelegítjük, leöntjük vele a mákot, hozzáadjuk a cukrot.

A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a mákos töltelékkel, rászórjuk a fehércsokit és feltekerjük. A tekercset hosszában félbe vágjuk és megtekerjük. Mehet a kicsit kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába, kenjük le a tojással, szórjuk meg a szórócukorral, és hagyjuk újra megkelni.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt sül át, ellenőrizzük egy tűvel, hogy átsült-e. Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le egy kis alufóliával.

 

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések