Pár kép a szundizó kertről



Tudom, tudom, holnap már karácsony, én meg most hozom a képeket november elejéről :) Lényeg a lényeg, hogy mondtam, hogy októberben előkészítettem az ágyásokat a téli szezonra, kaptak szalmát, vetettem mustárt, egy ágyásba rendeztem az összes hagymát és áttelelő zöldet. A felső képen kakukkfű van, amit az algyői Ezerjóházból kaptam tavaly, amikor építettem a kertet. Ágota néni fantasztikus, ha erre felé jártok, ajánlom benézni hozzá, helyben termelt teák, fűszerek, minden jóság.

Az utóbbi években eltűntek az évszakok, úgyhogy a látszik hol sikerült a virágágyást kiszedni, tele van fiatal növényekkel a mustár között. Pillangóvirág, sarkantyúka, napraforgó... Sőt, még mángoldot is felfedeztem, ami nyáron nem igazán akart szép lenni. A virágok az első fagyokkal el is pusztulnak, de a mángold pl áttelel.

 

A következő ágyás nem olyan takaros, itt majd tartok egy nagyobb gazolás az ünnepek alatt - ha nem süllyedek el a sárban :D -, viszont nagyon örülök, hogy a legtöbb áttelepített hagyma megfogta, sőt, néhány leveles zöldet is sikerült felfedeznem.



A másik két ágyás ténylegesen üres, ahol a tökök voltak, ott csak a gaz nő a szalma között - szintén egy kis takarítás ráfér -, a volt paradicsomosban viszont szépen kinőtt a mustár, közte kósza hagyma telepekkel, amiket majd tavasszal újra megnézek. Feltűnt már nektek is, hogy ezek a legszívósabbak?


És akkor egy kis áttekintés, így nézett ki november elején, apu időnként kilop egy sor téglát és kapok helyette beton gerendákat, úgyhogy egyre esztétikusabb lesz, főleg, hogy a mulcsozással sikerült jó pár centit emelni az ágyások közötti részeken is.

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések