Youtube kert - a kedvenc csatornáim 2021

 Gondolom nem árulok el óriási titkot, hogy az egyik kedvenc kikapcsolódásom és ezzel együtt idegsimító tevékenységem a kerti témájú youtube csatornák nézegetése. Én elég jól beszélek angolul, úgyhogy főleg ilyen csatornákat fogok ajánlani - ha épp ismerkedsz a nyelvvel, akkor pedig jó szívvel ajánlom őket, mert gyakorolni a nyelvet sem utolsók.

Divat szidni a közösségi médiát, hogy csak a hülyeségeket terjesztik, de én ezzel ugyanúgy vagyok, ahogy gyerekkoromban a tévével: ha jól megválogatod mit nézel, igazi kincseket lehet találni, amik nem csak szórakoztatnak, de közben oktatnak és igazi értéket teremtenek.

A sorrend nem feltétlenül toplista, hanem ahogy eszembe jutnak, ha neked is van kedvenced, nyugodtan ajánld őket kommentben.


Flower Hill Farm

Nicole egy igazi mókamester, New York államban van egy farmjuk, a csatornája pedig - nevéből könnyen kitalálhatóan - virágokkal foglalkozik, illetve a kisléptékű virágtermesztéssel, CSA jellegű virágcsokrokkal. Nagyon jó virágültetős, virágszedős és csokorkötős videói vannak, elképesztő napszemüveggyűjteménye és mókás csirkéi.


 You Can't Eat the Grass

Azt mondtam, nem mondok kedvenc csatornát, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem Serina és Ian videóját várom a legjobban minden héten. Kanadában van egy nem is olyan apró családi farmjuk, hetente járnak a termelői piacra, ennek a folyamatát mutatják be, teljesen átláthatóan. Amit különösen szeretek bennük, hogy nem kamuznak, őszintén elmondják, hogy a farm fenntartása és az üzleti modell kidolgozása és fenntartása nem csak unikornispuki és konfetti, hanem kemény munka.


 

Roots and Refuge Farm

Az első videó, amit Jesstől láttam azt hiszem arról szólt, hogy hogyan kell egy ikeás dobozban salátát termeszteni télen. Nem csoda, hogy egyből rákattantam. Jess és a családja épp most költöztek Dél-Karolinába, ahol végre megépíthetik a kis farmjuk után a nagy farmjukat. Kecskék, tyúkok, mangalicák (!), sok-sok paradicsom, napraforgók, nagyjából napi vlogok. 



The Veggie Boys

A zöldséges fiúk nem kicsiben nyomják, a 6. generáció óta élnek ezen a pennsylvaniai farmon, ahol zöldségeket, virágokat, gabonát, marhákat tartanak, meg ugye az apró... Andrew és a tesói, unokatesói és apukája mindenféle mókás mezőgazdasági eszközt megmutatnak - az én kedvencem a palántázó -, és végigvisznek azon a folyamaton, hogy mégis mit csinál egy családi farm egész nap. Traktorok, vetőgépek, mindenféle fura dolog, ami érdekelhet. 


 

Simple Living Alaska

Ariel és Eric - meglepő módon - Alaszkában élnek egy off-grid kabinban, építenek egy másikat, mindenféle kalandjaikat mutatják be. Van, ami nekem sok, de Ariel kertje minden évben lenyűgöz. Ha csak egy videót néztek meg tőlük, az legyen a krumplifelásós videójuk. 

 


Acre Homestead

Becky egy cuki lány, aki nem csak kertészkedik, de befőz, tartósít, nyuszikat ment és közben nagyon szórakoztató. Igazi kezdő kertész, ez a második évük a kis tanyán, így bőven lehet követni, hogy hogyan is haladnak a kialakítással.

 


That 1870's Homestead

Rachel és Todd Michiganben gazdálkodik, bennük az tetszik kifejezetten, hogy mindezt teljes munkaidő mellett csinálják, hobbiból.  Rachel nem tart fenn egy óriási kertet, viszont nagyon ügyesen kihasználja a helyet. A kedvenc kerti kütyümet is nála láttam, ez egy segédeszköz, amin lyukak vannak, és jelzi a megfelelő távolságot az adott növények között.


 

Bloom and Gray - Flower Farm

Még egy virágfarmos hölgy, ezúttal Angliából. Nincs sok videója még, de olyan csodálatos csokrokat köt, hogy egész nap tudnám nézni.

 


 

Homegrown.garden

Itt vagytok még? Remélem igen, mert Katrina legrégebbi és legnagyobb hobbitelek közösségében termeszt magának virágokat és zöldségeket Nottinghamben. Szinte kezdetek óta követem a csatornáját, fantasztikus látni, hogy a kezdeti vad növénytengerből hogyan alakult át apránként egy csodálatos kis oázissá.

 


 

Charles Dowding

Charles egy igazi angol úr, a videói annyira gyönyörűen vannak fényképezve és Charles olyan megnyugtató kedves hangon beszél, hogy relaxációs videónak is felfogható. Ő a no-dig-gardening atyja, olyan tiszta és tankönyvi a kertje, mint egy festmény. A legtöbbet talán tőle lehet tanulni, ha épp most kezdenéd a kertészkedést. 

+1


 

Sandi Brock

Sandi és a családja Kanadában gazdálkodik, a fő profiljuk a gabona, de Sandi szerelme igazából a birkatenyésztés. És arról meg is mutat mindent. Tényleg mindent. Gyenge szívűeknek nem ajánlom, mert eléggé a véres valójában mutat meg mindent, és sose gondoltam volna, hogy megsiratok valaha egy birkát, akit sose láttam, de Sandi ezt is elérte.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések