2021 Szeptember - kerti jelentés


Nem gondoltátok volna, hogy ilyen gyorsan jön is a következő kerti jelentés, igaz? Próbálkozom :) Cserébe októberi szinte biztosan nem lesz, mert úgy alakultak a dolgaink, hogy szeptember végén voltunk lenn és mivel minden hétvégém foglalt októberre, valószínűleg november elején jutunk le legközelebb. 

Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen irányba menjünk jövőre a kerttel, mert annyira hektikus az életünk, hogy már idén is inkább arra hajtottam, hogy olyasmiket ültessünk, amik nem annyira időszenzitívek. Így arra jutottam, hogy jövőre sütőtökhangsúlyos lesz a kert, és végre minden tökfélét kipróbálok, ami még a dobozom van, és még néhányat, amit évek óta ki szeretnék. 


Az nem mondom, hogy a chilik full kudarc, de látszik, hogy nem sikerült őket teljesen kinevelni. A döntés az lett, hogy nem akarjuk veszni hagyni a termést, úgyhogy átültettem őket cserepekbe és megtámogattam egy kis extra tápanyaggal, és beköltöztek az üvegezett teraszra. Megpróbáljuk őket teleltetni is, meglátjuk mekkora sikerrel, ha emlékeztek rá, akkor a zuglói kertünkben ez már sikerült és következő évben annyi chilink volt, hogy belefulladtunk.


Itt van a rendkívül burjánzó és csodálatos virágos kertem. Mind a három virága :) Na jó, ez így nem igaz, az oroszlánszájak igazából most kezdtek el beindulni, és a bíborkából is találtam egyet. Jövőre ezt kicsit máshogy fogom csinálni.

A napraforgók kezdik feladni, de nekem talán most tetszenek a legjobban, amikor a nagy tányérok már elvirágoztak, de a kicsikből több van a töveken. 


Nos, az augusztus vége-szeptember eleje annyira száraz volt, hogy szerencsénk volt, és most takarítanivaló sem volt annyi.

Ellenben szépen kihajtott pár dolog, a pasztinák pl szépen sorol, és bejött az is, hogy hagytam magba menni egy salátát.

A paradicsomot kicsapta a szél ebből az ágyásból, a borsó meg se moccant a hátsó traktusban - mondjuk ez nem annyira meglepő -, de a sütőtököknek legalább marad helyük nőni.

Ezek az apró törökturbánok szerintem szépek lesznek, ha jut még egy kis idő nekik.


Itt van egy kisebb paradicsomdzsungel, de úgy látjuk, hogy már kicsit késő van nekik. Mindenesetre maradtak, a nagyobbakat és bármik, amiken volt már egy kis pirosodás leszedésre kerültek és az ablakban várják hogy megérjenek.

Az ágyás végén egy pofás kis önkéntes mángold ültetvény lett, ezeket is meghagytam, mert szeretjük.


Én ezzel a terméssel is elégedett vagyok, van itt zeller, mángold, paradicsom, egy kis sütőtök, hagyma, és ami a személyes kedvencem: a megörökölt almafánkról sikerült elég szép mennyiségű almát leszedni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések