Ropogós kacsamell


Ha az utatok Budapest X. kerülete felé visz, és szeretnétek autentikus kínai ételeket enni, jó szívvel ajánlom, hogy ejtsétek útba a Jegenye utca mentén található Chinatown - kínai negyed - kínai éttermeinek egyikét. Ha nyár van, épp nyitva találjátok a sátras részt is, akkor egyszerre 10 étterem kínálatából lehet válogatni, a Dunapandában pedig mindent be lehet szerezni, amit csak el tudtok képzelni.

A nyár nagy találta volt a ropogós kacsamell, amire tettem egy gyenge próbálkozást itthon, mert az eredeti, Spicy Fishben található verzióhoz nyilván fel sem ér.

Az én változatomban a kacsamellet beiradaltam, szálas kínai tea és ötfűszer keverét tettem a párolóedényem aljába, és 20 percig pároltam őket. 

Ezután lecsöpögtettem, lekentem keményítő-ötfűszer-só-víz keverékéből készített pasztával és hagytam teljesen megszáradni és kihűlni.

Ezután forró olajban ropogósra sütöttem, és vékonyra szeleteltem tálaláshoz.

Az étteremben édes chili szósszal kínálják, mi "rendes" köretet ettünk hozzá.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések