Chili csíráztatás - VIDEÓ + helyzetjelentés


 

 A chilik, amiket a zacskóba tettem, kicsíráztak, így ideje volt őket cserépbe tenni. Azóta már kinőttek a szikleveleik is, csináltam erről egy rövidke videót.

Az ültetést szerintem akkor célszerű elvégzni, amikor a gyökerek már látszanak, de a levelek még nem bújtak ki, így a csipesszel meg lehet fogni a magokat anélkül, hogy kárt tennénk bennük.

A magokat palántafölddel töltött cserépbe tettem, 3 darabot egy cserépbe, szórtam rájuk egy vékony réteg földet, és alaposan belocsoltam alulról. Ha úgy látod, hogy a teteje ki van száradva, akkor óvatosan nyugodtan locsolhatsz rá egy kicsit.

Kb egy hét alatt kidugták a levelüket is a föld alól, én azóta világítok nekik - mert a mostani lakásunkban nincs neki elég fény. Költözés után majd egy napos, meleg helyre kerülnek, és ott fejlődnek, amíg ki nem kerülnek majd a kertbe május végén.

A fűszerpaprika és a padlizsán magjaim még mindig a zacskóban vannak - január 11-én kerültek bele, a chili 13-án -, ezeken sajnos még nem láttam gyökereket. Viszont a jó hír, hogy duzzadtak és nem penészednek, szóval lehet, hogy lesz még belőlük valami. Itt jegyezném meg gyorsan, hogy ezek évek óta lejárt magok, tehát minden kipattanó magnak örülni fogok és nincsenek elvárásaim. A chilik frissen érkeztek, szóval ott azért nem meglepő, hogy 17/20 volt a csírázási arány.

Vetettem még karfiolt, káposztát, sprouting brokkolit és póréhagymát. Ezek sajnos idén sem sikerültek jól, de bízom benne, hogy ha átköltöztünk és lesz nekik elég fény, akkor sikeresebbek leszünk velük.

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések