2012. július 8., vasárnap

Rachel skót palacsintája


Már készítettem skót palacsintát Hugh receptje alapján, de ahogy néztem, Rachel receptje kicsit különbözik tőle, ráadásul vaj sincs a receptben, szóval kíváncsivá tett, hogy milyen is lesz a végeredmény. A kép meg ami a könyvben van mellette... Eszem a zuzáját a kiskrapeknak, ahogy eszi a nyers tésztát a kanállal :)

Ízre jó, bár Hugh palacsintáját nem nyomja le, a mennyiséggel pedig megint bajom van... A muffinból túl sok lett, ebből meg... OK, tény, hogy 12 darab palacsinta kijön belőle, de basszus, ha nagyon éhes vagyok, ezt egyedül meg tudom enni, egy fiú szerintem meg körberöhögne, ha ezzel szúrnám ki a szemét "reggeli" címszóval.


Hozzávalók, 12 darab kis palacsintához:
  • 100 gramm sütőporral elkevert liszt - ilyet itthon még csak aranyáron láttam, jó lesz a sima liszt is
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 gramm kristálycukor
  • egy csipet só
  • 1 tojás
  • 125 ml tej
  • néhány csepp olaj

Az olajjal kikenjük a serpenyőt, a többi összetevőből pedig tésztát keverünk. Egy palacsinta kb. 1 evőkanálnyi tészta, az én serpenyőmbe egyszerre 3 darab fér. Közepes lángon süsd, de nagyon figyelj oda, mert gyorsan sülnek. Amikor megszilárdult a palacsinta széle és buborékos a teteje, akkor lehet fordítani.

Én lekvárral és gesztenyekrémmel ettem. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin