Sült joghurttorta


Nos, mit találtam a piszkozatok átnézése közben? Igen, a szülinapi tortámat :) Márciusból... No, de most itt az ideje, hogy kiposztoljam, igaz?
Idén valami egyszerű, diétabarát és jól szállítható sütit képzeltem el a születésnapomra. Ez a joghurttorta végül is megfelelt a célnak, de legközelebb nem így fogom készíteni. A recept INNEN van. A "gondomat" egyébként utólag belegondolva az okozta, hogy túl habosra vertem a tésztát, így nem fért bele a formába. Legközelebb tuti, hogy úgy csinálnám, hogy nem verném fel külön a tojás fehérjét, hanem egyben összedolgoztatnám a géppel. 
Most egy jó habos tésztát kaptam, ami megtöltött egy 25 centis piteformát - ezt nem fotóztam le, mert kicsit odakapta a hirtelen hőhatás, ami totál az én hibám -, egy hatos mini kuglóf formát, és még 4 szív lett belőle.
Ananászt adtam mellé -mert ugye márciusban ez volt elérhető... -, de abban egyetértettünk a kóstolókkal, hogy bármilyen friss gyümölccsel el tudnánk képzelni. Most nyáron például málnával vagy áfonyával is...


Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 70 dkg görög/török joghurt - szírnél lehet venni kilós kiszerelésben, de Sparban és Tescoban lehet venni natúr görög joghurtot, vagy lehet csöpögtetni, ahogy tetszik :)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 narancs reszelt héja és a fél narancs leve
  • csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat kissé felverjük, majd beledolgozzuk a többi összetevőt, hogy sima tésztát kapjunk. Toljuk a sütőbe, kb. 50 perc alatt barnult meg a teteje és kissé össze is állt. Hagyd teljesen kihűlni és csak utána szeleteld!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések