2013. április 14., vasárnap

Medvehagymás csirkemell, narancsos káposztasalátával





Egy ehhez hasonló ötletet láttam pár hete a Pinteresten, akkor épp tele volt vele a falam, most, hogy szeretném belinkelni, sehol sem találom, szóval, ha valaki találkozik vele, akkor szívesen venném, ha írna :) 
Nem nagy munka elkészíteni, de nagyon látványos lesz az eredmény, szóval vasárnapi ebédnek nem is rossz.

Hozzávalók, 4 személyre:
A csirkéhez:

  • 4 fél csirkemell
  • 1 csokor medvehagyma - kb. 10 dkg
  • bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj
  • kb. 3 dkg reszelt parmezán


A salátához:

  • 1 kis fej vörös káposzta
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 narancs leve



A csirkemellet hosszában ketté vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A sütőtálat kiolajozzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal. A csirkemellet megkenjük a medvehagymával, felgöngyöljük, beleforgatjuk a zsemlemorzsás parmezánba, majd a sütőtálba tesszük. Ha a hajtással lefelé tesszük a tálba a csirkemellet, akkor összetűznünk sem kell. A maradék morzsát a csirkére szórjuk.
Kis lángon, kb. 150 fokon egy órát sütjük, hogy a csirkemell teljesen átsüljön.

A salátához a káposztát felvágjuk, a répát lereszeljük, a hagymát vékony karikákra vágjuk, majd összeforgatjuk az egészet a narancs levével. Ha egy órányit állni hagyjuk, az csak jót tesz neki.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin