Kert 2013: Május


A jelige ezen a hétvégén: virágzik a borsó. A lila ne tévesszen meg senkit, valójában egy sárga hüvelyű cukorborsó virága, nem a lila borsóé - az még kicsit le van maradva -, a fehér a borsóverseny versenyzőihez tartozik, illetve a sarokban látható, hogy a zsákos borsó is beindult :)

 
És ha már zsákról volt szó: így állnak a zsákos krumplijaim, lassan lehet tölteni őket :) De ahhoz még kb. kétszer ekkorára kell nőniük. 
 

A lassan, de biztosan dzsungellé váló hátsó kert. Azon a nagy, virágzó bokrok rukolák, imádom őket, mert egyrészt nagyon finomak, másrészt vonzzák a méhecskéket a kertbe :) A retkek és az áttelelt koriander már magzik, de van ilyen... Az ősszel eltett fokhagymák nagyon jók, van saláta is - lassan már ehető méretben -, a lyukak pedig várják a paradicsomokat, paprikákat és a többi előnevelt "jószágot".






Az előnevelt szekció, ha már szóba kerültek. Persze nem a fóliasátorban előnevelt minőség, viszont teljesen bio :) Nem mondom, hogy a paradicsomoknál nem jut néha eszembe, hogy minek fárasztom én magam ezzel, de közben arra gondolok, hogy legalább csak magamat - illetve a vetőmag-kereskedőt - okolhatom, ha nem az a fajta nő meg, amit akartam (mert mondjuk rosszul címkéztem fel). 




A bogyós gyümölcsök. Beültettem a harmadik áfonyabokrot is a kertbe, az eprek nagyon ügyesen megfogták és virágoznak - a fehér is, arról majd akkor hozok képet, ha terem is, mert jelenleg kb. ugyanígy néz ki, mint ami a képen van -, a ribizlin minimális mennyiség, de van.


Gyors áttekintés így a vége előtt. Van egy darab fügém :) Hajt a tárkony és a rozmaring, virágzik a snidling, beültettem a helyükre a karalábé palántákat, a saláta szépen nő, lett egy mini sziklakert a kertben - már majdnem kész -, bimbó van a rózsán, és a legjobb: hajt a banán :)






És a végére a kedvencem: a salátaágy. Az amerikai barna tépősaláta nagyon szépen nő, napokon belül lehet már szedni. A legvégére pedig a feketeleves: a reteknek bár gyönyörű levelei vannak, a hirtelen melegtől elkezdtek felmagzani, úgyhogy sajnos szedhetem ki mindet. Jó hír viszont, hogy a zsákjukat megkaphatja valami más :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések