2013. május 8., szerda

Almás rugelach


Hétvégén beindítottuk a grillszezont, ez a rugelach akkor készült. Azért almás, mert annyiszor láttam előtte Moha almás pitéjét, hogy muszáj volt valami almásat sütnöm. A tészta ENNEK a tésztának a testvére, ha sok lesz, fagyasztani is lehet ;)

Hozzávalók, 32 darab tekercshez:

A tésztához:
  • 225 gramm puha vaj
  • 225 gramm krémsajt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 bögre (1 bögre=2,5 dl) liszt - nekem a fele teljes kiőrlésű zabliszt

A töltelékhez:
  • 1 nagyobb alma
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj 
A tetejére: 
  • 1 felvert tojás 

A vajat robotgéppel felhabosítjuk, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a sót és a porcukrot, majd apránként a lisztet. A tészta elég lágy lesz, de csomagoljuk folpackba és tegyük 1-2 órára hűtőbe.
Miután jól kihűlt, vegyük ketté, nyújtsuk ki - én az egyszerűség kedvéért téglalap formára nyújtottam. Az almát lereszeltem, összekevertem a cukorral és a fahéjjal, majd eloszlattam a tésztán úgy, hogy a széleinél maradjon ki hely. Az egészet feltekertem, majd háromszögekre vágtam. Hideg helyre tettem, amíg a sütő melegedett.
A sütőt 180 fokra melegítettem, a süteményt megkentem tojással és a meleg sütőben kb. 20-25 perc alatt sült aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin