Kerti kacatok - A papucs


Mondhatnám, hogy a kertész ruhatárának legfontosabb darabja a megfelelő gumicsizma, ami másokra nyilván igaz is, de engem olyan hatalmas vádlikkal áldott meg anyai ágról a családom, hogy nem találtam még a férfi szakaszban sem akkora gumicsizmát, ami nem szorította ki fél perc alatt a szuflát a lábamból. Már ha egyáltalán fel tudtam húzni. Úgyhogy az én kerti ruhatáram legfontosabb darabja a megfelelő kerti cipő. Eddig egy kiselejtezett edzőcipő töltötte be ezt a szerepet, de most megtaláltam az igazi, tökéletes papucsot. 

Megfelelően zárt - nem hullik bele semmi -, kényelmes - nem vág be, nem szorít, nem lötyög -, és a legfontosabb: kemény a talpa. Nem is gondoltam, hogy ekkora utána járást igényel, ha olyan papucsot szeretnék, amit puszta kézzel nem tudok meghajlítani, de úgy tűnik igen. A kemény talp nekem az ásás-ásóvillázás miatt fontos szempont.

Meglepő, de nem valami kertészeti szakboltban bukkantam rá, egy vagyonba sem került: az Aldiból van :) Viszont ismét bebizonyosodott, hogy érdemes volt felpróbálni, mert a rendes cipőméretemnek megfelelő darab nagy lett, a 38-as viszont tökéletesen passzol.

Megjegyzések

Murphy üzenete…
és a pizsigatyó!
Unknown üzenete…
Az nem pizsigatyó :P

Népszerű bejegyzések