Kert 2013: Augusztus


Kicsit rendhagyó időpontban jelentkezem ebben a hónapban a kerti jelentéssel. Az ok egyszerű, kicsit elbambultam, cserébe viszont végre tudok mutatni termő dolgokat. A kertet természetesen megviseli a mediterrán sivatagi időjárás, lassan kérnék szépen egy hét esőt :)


A paradicsomok elkezdtek érni, viszont jövőre nem ide fognak kerülni, mert az oldalsó sávban boldogabbak voltak tavaly, illetve a gerilla paradicsomok most is nagyon boldogok.


A mángolddal és törpe leveles kellel nagyon elégedett vagyok. Lassan lesz rajtuk annyi levél, hogy rendszeresen lehet belőle enni. 


Már volt szó a paradicsomról, de erre a fekete hercegre kifejezetten büszke vagyok. Emlékeztek, amikor meséltem, hogy eltörte valami és leukoplaszttal kellett megragasztani. Hát, meghálálta :)


A brokkoliról nem hoztam képet, de ma reggel vettem észre, hogy megjelentek az első mini kis rózsái, ha kicsit nő még, arról hírt adok feltétlenül.


A salátaágyat kitisztítottam, belekapáltam egy kis tőzeget és komposztot, aztán belekerült a szaporító tálcában előnevelt cékla, kínai kel, téli káposzta és brokkoli. Pak choit és édesköményt is vetettem a tálcába, de azok ki se dugták az orrukat, az áttelelő póréhagyma kikelt, de még túl kicsi, hogy kiültessem. Ha olyan 21-22 fok körülre visszaesik a hőmérséklet, akkor elkezdem vetni a téli salátákat is, azokat is szaporítótálcába először, utána kerülnek majd ki a nekik szánt ágyásba.

Szóval így áll a kert most, nálatok hogy bírta a kert a hőséget? Készültök valamit vetni az őszre? 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések