A paradicsom palánták diadala


Az én kertemben idén nem volt megfelelő a talaj előkészítése, szóval sajnos minden növénykém liliputi állapotban van. Ami nem, az meg kiszáradt a hőségben :) Nem gond, a terv már megvan tavaszra, gombakompossztal és sok trágyával.

A kezdeti "miért-nem-kel-már-ki hiszti" után a paradicsom palántáim egész jól nőttek, így jutott belőle másnak is. Amint a képen látható, Öcsémék kertje nem túl nagy, de még ezen a pici helyen is elfér 4 paradicsompalánta, ha megfelelően kötözik, márpedig ők megfelelően csinálják :)

Zsani kezében a napi termés látható, a piros paradicsom magjait ajándékba kaptam és "piros fa" volt a zacskóján, arra tippelek, hogy Lugas F1 lehetett, ez sikerült belőle. A másik mag sárga körte koktélparadicsom, személy szerint ez a kedvenc koktél fajtám.

A képeket azért is szerettem volna megmutatni, hogy lássátok, hogy nem kell ám több holdas telek ahhoz, hogy saját zöldséget termesszetek, aprócska helyen is érdemes próbálkozni, megfelelő támrendszerrel és jól betrágyázott talajjal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések