2013. augusztus 9., péntek

Hárombarack krémleves


Még mindig nagyon meleg van, ezt a "levest" szeretni fogjátok. Igaz, hogy a barackot meg kell főzni, de utána nagyon jó hidegen fogyasztani, akár reggelire, akár délutáni desszertnek, akár ebédre valami könnyű elé vagy után. A joghurtból mehet bele több is, de nekem így, gyümölcsösen jön be. A tetejére lehet tejszínhabot is kanalazni, de nekem a heti kosárban volt apró áfonya, úgyhogy az került rá, de kockázott barackkal is jó lehet.

Hozzávalók, 4-6 pohár leveshez:
  • 3 őszibarack
  • 3 nektarin
  • 6 sárgabarack
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 2-3 evőkanál cukor - a gyümölcs édességétől függően
  • 150 gramm natúr joghurt

Az őszibarackot meghámozzuk, majd a többi barackkal együtt összevágjuk, összekeverjük a kardamommal, és épp annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Belekeverjük a cukrot, közben ellenőrizzük, hogy elég édes-e. Hagyjuk hűlni.
A kihűlt baracklevest összeturmixoljuk a joghurttal, behűtjük, és jó hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin