Körtés sütőtökleves


Nem is tudom, hogy ez hanyadik variáció már a sütőtökös levesre, de még mindig van jó pár változata, amit szívesen kipróbálnék. Ennek a levesnek az alapját egy egészséges életmóddal foglalkozó blogon találtam, kicsit átalakítva ez lett belőle. Csak ugyanazt tudom mondani, mit a többi hasonló levesnél: nagyon gyorsan elkészül, jól hordozható, melegszendviccsel tápláló ebéd vagy vacsora.

A recept eredetileg a Kifőztük magazin novemberi számában jelent meg. 
Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 kg sütőtök
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 darab körte - kásásabb fajták a jók
  • 1 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 5 dl zöldségleves
  • só, ha szükséges
  • 2 dl tejszín

A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük, majd kikaparjuk a héjából. A hagymát felkockázzuk, a körtét hámozzuk, kockázzuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a körtét, a curry port és ha elkezdjük érezni a curry illatát, hozzáadjuk az előkészített sütőtököt, felöntjük a zöldséglevessel, és puhára pároljuk. A levest krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és átmelegítjük.

Durvára vágott pisztáciával és korianderlevéllel tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések