2010. augusztus 8., vasárnap

Mákos gofri



Mák- és gofrimániám találkozása a konyhapulton. Valahogy így nyáron nincs sok kedvem se főzni, se enni. Furcsa, de ha kérdezik, hogy mit ennék, szinte mindig valami gyümölcs a válasz. Na, most ez egy kivétel, mert tegnap este éppen valami édes tésztát ettem volna, de semmi kedvem nem volt megsütni egy egész tepsi sütit. A gofri ezért is jó, pont annyit lehet belőle csinálni, ami egyszerre elfogy, ez az adag például 6 db gofrihoz elegendő.
Most így saját pucérságában ettem, szerintem a mák elég ízt ad neki, de aki többre vágyik, jöhet rá egy kis tejszínhab, lekvár, puding vagy mogyorókrém.

Hozzávalók, 6 db szögletes gofrihoz:
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaníliával illatosított cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2,5 - 3 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg darált mák

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgáját elkeverjük a vízzel és az olajjal. A lisztet keverjük el a sütőporral, a mákkal és a cukorral, majd keverjük a tojáshoz. Ha kész, a fehérjét is forgassuk bele, és már lehet is sütni.

16 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon bejön ez a kép. Mákkal király ötlet még sosem ettem ilyen formában

Ami írta...

Kiváncsi lennék, milyen az íze, küldj légyszi egy kis kóstolót.
Jó kis kombiánció, tetszik :)

mandy tarragon írta...

Bianka: köszönöm :) Eddig én sem, de nagyon finom.

Ami: nyisd ki az ablakot, küldöm :)

szepyke írta...

Yes, és yes, és yes!:))))

Thrini írta...

Jó ötlet a mákosítás!
Szeretem belekeverni én is mindenbe. Készítettem már kalácsot úgy, hogy a tésztájába kevertem az egész szemeket. Ja és a sós rudban is bevált nekem.

mandy tarragon írta...

szepyke: :)

Thrini: úúú, mákos kalács :) Jól hangzik.

szmari írta...

Én még egy kis, kimaradt meggy befőttet is tettem bele a múltkor, a mákkal együtt szuper volt.

mandy tarragon írta...

Az is jó lehet :)

Liza írta...

Nálunk is most nagyon menő a gofri, mákkal még nem próbáltam, legközelebb így kélszítem!:)

mandy tarragon írta...

Liza: próbáld, megéri :) Csak egy baj van a gofrival: túl lassan sül...

Csibe írta...

Nagyon jól néz ki!
Szeretjük a gofrit, szoktam is csinálni, de mákos még nem készül. Jó ötlet, köszi!

mandy tarragon írta...

Örülök, hogy tetszik, Csibe :)

araniel írta...

De jó:) Nem is gondoltam még rá, hogy mákkal készüljön a gofri. Köszi a tippet :)

mandy tarragon írta...

Nincs mit :) Remélem ízleni fog neked is.

Névtelen írta...

Mennyi vízzel?

mandy tarragon írta...

Kedves Névtelen!
Köszönöm, hogy szóltál, valóban kimaradt: olyan 2,5 - 3dl vízre lesz szükség, a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnod.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin