Őszibarackos csirkemell

Gyümölccsel kombinált könnyű hús, kicsit édes, kicsit sós, szerintem az ízhatás remek :)

Hozzávalók, 4 személyre:
2 egész csirkemell filé
olaj
liszt
bors
5 dl tejföl
15 dkg füstölt sajt
1 őszibarack konzerv vagy befőtt

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Lisztben megforgatjuk, majd olajban kisütjük, annyira, hogy kifehéredjen. A szeleteket kicsit lecsöpögtetjük, majd egy tepsiben egymás mellé fektetjük őket, sózzuk, borsozzuk.

Az őszibarackokat nagyobb szeletekre vágjuk, elrendezzük a csirkemelleken, majd meglocsoljuk tejföllel.
Óvatosan aláöntünk egy ujjnyi vizet, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.


A sajtot lereszeljük, majd a csirkemellekre szórjuk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt ropogósra sül.

Megjegyzések

Unknown üzenete…
Tejföl helyett lehet joghurtot használni ?
és valaki tudna mellé valamilyen édességet v más ételt ajánlani? (romantikus estére kellene :) )
mandy tarragon üzenete…
Jól lecsepegtetett joghurtra nyugodtan kicserélheted a tejfölt.
Unknown üzenete…
Nagyon finom lett,joghurtot ,tettem rá,,gratulálok!

Népszerű bejegyzések