2009. március 10., kedd

Őszibarackos csirkemell

Gyümölccsel kombinált könnyű hús, kicsit édes, kicsit sós, szerintem az ízhatás remek :)

Hozzávalók, 4 személyre:
2 egész csirkemell filé
olaj
liszt
bors
5 dl tejföl
15 dkg füstölt sajt
1 őszibarack konzerv vagy befőtt

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Lisztben megforgatjuk, majd olajban kisütjük, annyira, hogy kifehéredjen. A szeleteket kicsit lecsöpögtetjük, majd egy tepsiben egymás mellé fektetjük őket, sózzuk, borsozzuk.

Az őszibarackokat nagyobb szeletekre vágjuk, elrendezzük a csirkemelleken, majd meglocsoljuk tejföllel.
Óvatosan aláöntünk egy ujjnyi vizet, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.


A sajtot lereszeljük, majd a csirkemellekre szórjuk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt ropogósra sül.

3 megjegyzés:

Dávid írta...

Tejföl helyett lehet joghurtot használni ?
és valaki tudna mellé valamilyen édességet v más ételt ajánlani? (romantikus estére kellene :) )

mandy tarragon írta...

Jól lecsepegtetett joghurtra nyugodtan kicserélheted a tejfölt.

babumargareta írta...

Nagyon finom lett,joghurtot ,tettem rá,,gratulálok!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin