2014. augusztus 4., hétfő

Céklaszószos gnocchi


Szóval, amint a képen is látszik, inkább szósz gnocchival, de lendüljünk túl azon, hogy képtelen vagyok megbecsülni a helyes szószmennyiséget :) A sült cékla még mindig nagy kedvencem, tésztaszósznak is nagyon jó. A cékla sütése időigényes, de tulajdonképpen bármikor meg lehet ejteni, amikor egyébként is használnád a sütőt, utána meg a hűtőben elvan a hámozott cékla pár napig.

Húsmentes hétfőre szeretettel :) 

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg gnocchi
  • 60 dkg cékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 2 dl alaplé
A tetejére:
  • kecskesajt
  • dió

A céklát alufóliába csomagolva 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Meghámozzuk, késes aprítóba tesszük az olajjal, a tejjel és az alaplével, majd simára dolgozzuk.
A gnocchit megfőzzük, összeforgatjuk a szósszal, átmelegítjük.
Kecskesajttal és dióval meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin