2014. október 25., szombat

Mákos almás paplansüti


Új recept a blogon, hogy mik vannak :) Zombie-biztos almás süti, amilyen furán hangzik olyan finom. Facebookon már örömködtem egy sort a héten, hogy SMZ elkezdett blogot írni arról, hogy mit is esznek Zombie-ék, amikor épp otthon vagy turnén vannak. Próbálok ebből a mondatból úgy kijönni, hogy ne higyjétek rólam, hogy egy túlpörgött tizenhatéves vagyok, aki az első sorban csápol.. de hát tulajdonképpen kinek akarok hazudni :)

A süti baromi jó, a liszt egy részét lecseréltem máklisztre, mert volt itthon, az almához meg szerintem jól megy, de sima liszttel is jó lesz valószínűleg. A gyümölcshöz én nem tettem annyi cukrot, szerintem így is kicsit szirupos lett, de ti tudjátok.

Hozzávalók, 20x20 cm-es formához:

A gyümölcshöz:
  • 4 nagy alma - kb. 80 dkg, de ha egy kiló, az sem gond, olyat válassz, ami nem fő szét
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • szerencsendió
  • 2 evőkanál cukor
A tésztához:
  • 3 evőkanál mandulatej
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 és 1/2 bögre liszt - ebből nálam fél bögre mákliszt volt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 bögre olaj - az eredetiben kókuszzsír, gondolom úgy kicsit keményebb lesz a tészta
A tetejére:
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj

A mandulatejet és az almaecetet összekeverjük és hagyjuk állni, amíg az ecet össze nem húzza.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk, összekeverjük a fahéjjal, szerencsendióval, keményítővel és cukorral. 
180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, nekem egy könnyen gyúrható tészta lett, az alma tetejére tépkedjük, megszórjuk a fahéjas cukorral, és további 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin