Heti kosár


Visszatér a heti zöldségkosaras bejegyzés, mit szóltok? A kert lassan eléri a határait, és bizony én is csúnyán elmaradtam a kiszabott zöldségadagom elfogyasztásával mostanában. Szerencsémre a Zöldségkosár még mindig elérhető opció  (sőt, egyre több helyre szállítanak), így aztán rendeltem egy kis kosarat. 
Ezen a héten volt benne, amint a képen is látszik: alma, karfiol, paprika, fokhagyma, sárgarépa, krumpli, káposzta, retek és római saláta.

Az almából almás császármorzsát terveztem - nálam még nincs fenn a recept, ami elég fura, mert sokszor készült már, de Lillánál megtaláljátok - , a karfiolból csőben sült karfiolt, a paprika, retek és sárgarépa egy része valószínűleg elfogy reggelire napokon belül szendvicsbe illetve tízóraiba rejtve, a káposztából és a répa többi részéból coleslaw készül, a krumpliból valószínűleg főzelék vagy krémleves, mert nagyon régen ettem klasszikus krumplifőzeléket, a római salátából pedig kéksajt-gránátalma-dió vonalon képzeltem el egy könnyű salátát, a fokhagyma meg pirítósra és egyéb ételekbe simán elfogy. 

Ti mit készítenétek a kosárból?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések