Szejtán, búzahús (vegán)


Már mondtam, hogy mostanában elkezdtem szejtánt csinálni, most sikerült is felvennem, hogy hogyan készítem én. Ez a sokadik alkalom, hogy készítem, nekem így nagyon ízlik. A 250 grammos csomagból olyan 600 gramm kész szejtán lesz, ezt lehet fagyasztani, ha soknak bizonyul, de pár napig a hűtőben is elvan, ha nem szárad ki.

Dobpergés, itt meg lehet nézni a videót:

 
Hozzávalók, 600 gramm szejtánhoz:
  • 250 gramm búzasikér
  • 1/4 bögre sörélesztőpehely
  • 1,5-2 liter zöldségleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél

A sikért és a sörélesztőpelyhet összegyúrjuk annyi zöldséglevessel, hogy rugalmas, de nem ragacsos, nem kemény tésztát kapjunk. Ezt kifőzzük a vöröshagymával, fokhagymával és babérlevéllel ízesített zöldséglevesben, kb. 45 perc alatt. A levesben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, és lehet is használni.

Megjegyzések

Timi üzenete…
Kedves Mandy! Nem kapok sehol mostanában sor élesztő pelyhet. Mivel tudom kiváltani vele a receptet szerinted? Utifumaghej vagy burgonya pehely? Köszi, üdv, Timi
mandy tarragon üzenete…
Szia,
A sörélesztőpehely a lazítás miatt van a receptben, így a burgonyapehely és az útifűmaghéj sem jó helyette. Azt próbáld meg, hogy teszel helyette egy teáskanál szódabikarbónát vagy egy kicsit több folyadékot, ahogy érzed, hogy mennyire lesz rugalmas a tészta. Láttam már olyan receptet, ahol egyáltalán nem tesznek bele sörélesztőt, szóval működnie kellene :)
üdv,
Mandy
Timi üzenete…
Nagyon köszi Mandy, megpróbálom es majd beszámolok róla. Üdv, Timi

Népszerű bejegyzések