2016. január 1., péntek

Karfiolleves rizstésztával


Kezdjük az új évet egy levessel, mit szóltok? Imádom a karfiolt, magában a fehérből is jó lenne a leves, de ha sikerül a padoga verzióhoz jutni, akkor érdemes beletenni azt is. Kellenek a színek, ugye? :)

Hozzávalók, 4-5 személyre:
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 szál újhagyma
  • 1 közepes méretű édesburgonya
  • 1 közepes fej karfiol - vagy fehér és pagoda vegyesen
  • 10 dkg rizstészta
  • 1,5 liter zöldségleves

Az újhagymát apróra vágjuk. Az édesburgonyát kockára vágjuk, a karfiolt kis rózsákra szedjük. A hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zöldségeket, felengedjük a zöldséglevessel. Ha szükséges, annyi vízzel pótoljuk, hogy ellepje. Amikor a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a rizstésztát, és hagyjuk addig állni, amíg megpuhul.
Ha zöld karfiolt is használtok, akkor érdemes egy késhegynyi szódabikarbónát is adni a leveshez, hogy megőrizze a szép színét.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin