2016. január 15., péntek

Vega rakott karfiol


Ez egy ilyen este főzzünk valamit, de mi van itthon jellegű kaja. De néha az ilyen random főzésekből jönnek össze a legjobb ebédek. :)  A kétszínű rizs a Marks and Spencerből van - a Mammutban árulnak élelmiszert is -, de lehet nyugodtan egyszínű rizzsel is főzni, csak úgy nem ilyen funky.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 bögre rizs - 2,5 dl-es bögrével
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 5-6 dl zöldségleves
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 bögre reszelt cheddar 
  • 2 paradicsom

A hagymát apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Az olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a rizst, amikor az is megpirult, felengedjük a zöldséglevessel, és beledobjuk a karfiolt. Amikor a karfiol már majdnem puha, hozzáadjuk a lisztet - ha könnyebben akarjuk keverni, akkor ki lehet szedni a tepsibe a karfiolos-rizses keverék felét szűrőkanállal -, a reszelt cheddart, a tejet, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tepsibe öntjük, a tetején elrendezzük a szeletelt paradicsomot, majd az egészet 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin