2016. január 31., vasárnap

Chia palacsinta (vegán)


Bevallom, én is felültem erre a chiapuding-vonatra, de bevallom, nekem ez a, már bocsánat, taknyos-nyálkás dolog egyáltalán nem olyan, ami bejön. Akkor már inkább a tápióka :) Viszont chia mag van, el kell használni, úgyhogy kerestem olyan receptet, amiben ez a jellege jól jön. Vegán palacsinta, ugye, kézenfekvő, tojás helyett klasszul működik.

Én most aszalt áfonyát kevertem a tésztába, de ha szezon lesz, akkor ki fogom próbálni frissel is.

Hozzávalók, 10-12 palacsintához :
  • 1,5 bögre rizstej 
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 teáskanál narancskivonat
  • 3 evőkanál chia mag
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 evőkanál szódabikarbóna 
  • 2-3 evőkanál juharszirup

A hozzávalókat összekeverjük és 20-30 percig állni hagyjuk. Ez alatt a chia mag kicsit összekapja a masszát, ha nagyon sűrűnek találod, akkor még pár kanál rizstejjel lehet lazítani.
Kiolajozott serpenyőben kb. 1 evőkanálnyi adagokat sütünk, 3-5 perc az egyik oldalon, 3-5 perc a másik oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin