Mángoldos quiche
A sós piték avagy quichek méltatlanul alulreprezentáltak a magyar asztalokon. Rendben, sok velük a pepecselés, de annyira megéri, olyan jól lehet szállítani, tárolni, még akár fagyasztani is, hogy higgyétek el, megéri. 
Plusz pont a leveles zöldek mellett, hogy eszméletlen mennyiséget el lehet benne tüntetni, ha nyersen nem fogyasztja olyan nagy étvággyal a család ;)
A tészta
- 7 dk vaj
 - 16 dkg liszt
 - 3 dkg parmezán
 - só
 - bors
 - 2-3 evőkanál víz
 
A töltelék:
- 1 evőkanál olaj
 - 1 nagy csokor mángold
 - 1 újhagyma
 - 1 új fokhagyma
 - só
 - 5 dkg vegyes sajt - cheddar és parmezán most
 - 3 tojás
 - 2 dl tejszín
 
A tészta összetevőiből gyors mozdulatokkal tésztát készítünk, pihentetjük egy órát, kinyújtjuk és a formába igazítjuk. 170 fokos sütőben pár percig elősütjük. 
A töltelékhez a mángoldot, újhagymát, fokhagymát felszeleteljük és egy kis olajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni és hozzákeverjük a tojáshoz, tejszínhez, sajthoz, sóhoz.
Az elősütött piteformába tesszük a tölteléket és 170 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, úgy könnyű lesz szeletelni.  
Megjegyzések