Répatorta


Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy amikor ideges vagyok, a süteménnyel bíbelődés kikapcsolja az agyam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a mostani helyzet olyan igazi buddhai nyugalomban tart, úgyhogy gyakran sütök.

Most mit mondjak, én még mindig szeretem a répatortát. Volt már egy recept a blogon, de most Rachel Allen receptjére esett a választásom. Nos, némi átalakítást azért igényelt, én nem tudom, hogy ennek a nőnek cukorgyára van vagy gyógyszergyári részvényei, de megfeleztem a cukormennyiséget és így is nagyon édes. 



Hozzávalók, 24 cmes formához:

A tészta
  • 2 tojás
  • 1 kisebb érett banán
  • 140 ml olaj
  • 10 dkg barnacukor
  • 30 dkg reszelt répa
  • 10 dkg áfonya-kókuszpehely keverék
  • 3 dkg reszelt kókusz
  • 5 dkg mazsola 
  • 18 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál pumpkin spice - ha nincs akkor mézeskalács fűszerkeverék, vagy fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint

vaj és morzsa a formához

A tetejére
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor - porcukor, ha lehet
  • 1evőkanál narancsvirágvíz



A tészta hozzávalóit összekeverjük, kivajazott-kimorzsázott formába öntjük. 150 fokon kb 1 óra alatt készre sütjük, hagyjuk teljesen kihűlni!

A mázat robotgéppel összedolgozzuk, majd a kihűlt tortára kenjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések