2010. szeptember 2., csütörtök

Zöld

Megint takarítom a hűtőt, igen, ez van, ha az embernek ilyen pici mélyhűtője van :) Most épp az összes maradék spenótot pakoltam ki belőle. Főzeléket annyira nem szeretjük, viszont tésztán, na az már más történet...
Annyira finom lett, hogy szinte kihűlni sem volt ideje.

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 25 dkg tészta
  • 40 dkg spenót
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • fokhagyma
  • olívaolaj

A tésztát kifőzöm sós vízben, az olajon megpirítom a fokhagymát, majd jön rá a spenót, amíg meg nem puhul. Ekkor belekevertem a krémsajtot, megsóztam, összekevertem a tésztával. Elzártam alatta a tüzet, beleütöttem a két tojást, azzal is jól összekevertem, majd ment a tepsibe - 24 centisbe -, megszórtam a tetejét a sajttal, és ment a sütőbe, 180 fok, amíg a sajt meg nem pirult.

10 megjegyzés:

Ildy írta...

Jajdejó ez a fotó! A recept pedig megy az elkészítendők közé, köszi.

Chef Viki írta...

Nyam :-) Így tökély, ahogy van! Sok-sok fokhagymával!

Andi/cuki írta...

Szuperzöld, tényleg!:-))

Moha írta...

Ó de gyönyörű lett!

Maryenne írta...

Guszta nagyon!:)

Bianka írta...

Nagyon jó fotó és étel is :)

Felhőlány írta...

Isteni! Tetszik a recepted nagyon, én is spenótrajongó vagyok... :))

mandy tarragon írta...

Örülök, hogy ennyi spenótrajongót találtam :)

araniel írta...

Tetszenek az ilyen hűtőtakarítós receptek :) Főleg ez :)

mandy tarragon írta...

köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin