Club Dead - Holtak klubja

Amikor elkezdtem olvasni ezt a könyvet, még két hét volt a TrueBlood harmadik évadának kezdetéig. Igen, jó régen volt már. Gondoltam megvárom a publikálással az évad végét, hogy egy jó kis összehasonlító posztot írhassak azoknak, akik esetleg a sorozat alapján fontolgatják, hogy el fogják olvasni Charlaine Harris történeteit. 
Aki a sorozatot keresi a könyvekben, el kell keserítsem: amíg az első két évad még nagyjából követi a könyvet, a harmadik már gyakorlatilag elszakad tőle. 
Aki viszont egy klassz detektívregényt keres, az megtalálta, amit keres. Sookie Stackhouse-t a Kemény Csajok Istennője oltalmazza, nem az a sikítozós rinyapina - bocs, nem jut eszembe jobb szó a sorozatbeli Sookiera -, szemrebbenés nélkül megvédi magát, ha arról van szó. Van egy kis gond ugyanis. Bill, a vámpír egy szó nélkül felszívódik, és senki nem tudja hol lehet. Nem ír, nem telefonál. Sookie pedig nem hagyja magát, addig jár a helyi vámpírseriff nyakára, amíg komolyan nem veszik. Kiderül, hogy Bill nyomai Mississippibe vezetnek, de ott véget is érnek. Sookie segítséget kap, egy igazán férfias vérfarkas, Alcide Herveaux személyében. Első útjuk a Holtak klubjába vezet, hátha Bill nyomára akadnak a vámpírcsatlósok gondolataiban. Nem is kell sokat keresniük, de Sookie nem is sejti mibe keveredik...
A vérét adja, és ölni is képes Bill kedvéért, de felmerül benne, hogy vajon érdemes-e olyas valakiért küzdeni, mint Bill?

Nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző, sok dolog történik benne, bonyolódik a történet. Sookie pedig egyre inkább imádni való :)

A kép ezúttal is a Libritől van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések