Paradicsomos muffin


Undorítóan hangzik, ugye? Pedig higgyétek el, nagyon finom, érdemes kipróbálni. Ezt a receptet kb 10 éves koromban tanultam. Az iskolában, ahova jártam, technika óra szempontjából jól el volt osztva az év: amikor jó idő volt, akkor az egyik óra agrotechnika volt, mert lehetett dolgozni a tankertben, amikor rossz idő, akkor háztartástan. A másik egy órában volt barkácsolás, informatika és közlekedési alapismeretek. Háztartástan óra nálunk úgy zajlott, hogy összevonták a két osztályt a technika terembe (ez volt a mi osztálytermünk), hozni kellett az első órára recepteket, abból kiválasztottunk néhányat, aztán elosztottuk, hogy ki mit hoz otthonról a következő órára: tojást, lisztet, cukrot, olajat, stb. Következő héten pedig sütöttünk-főztünk, mikor mit. Egyszer, pont karácsonyi szünet előtti héten a mézeskalács volt a téma, de hát a 2 óra technika nem volt elég, hogy minden mézeskalács megsüljön, úgyhogy a biológia és a történelem órát is félbeszakította néha a tanárnéni azzal, hogy hátrament a sütőhöz és kicserélte a tepsit :) Osztályfőnöki órán aztán pedig jöhetett a cukormázazás.
Most nem a mézeskalács receptjét írnám le, hanem a paradicsomos süteményét. Akkor még nem volt divat a muffin, konkrétan azt sem tudtuk, hogy eszik-e vagy isszák, szóval csak simán beleöntöttük a masszát a kizsírozott-kilisztezett tepsibe és amikor megsült felvágtuk kockákra. Nekem viszont annyira tetszenek a színes muffinpapírba csomagolt kis sütik, hogy mióta van muffinformám, így csinálom. A recept fogalmam sincs már, hogy kitől van, elég bizarrnak tűnt ahhoz, hogy kipróbáljuk és láss csodát, nagyon finom volt :) Középiskolában a legjobb barátnőm imádta, mindig ezt vittem a születés- és névnapjára. Aztán egyetemen valahogy elfelejtődött, viszont tavaly megtaláltam egy doboznyi cetlire írt recept között, azóta ismét készül.
Az elkészítéshez szükséged lesz egy mély tálra és egy kanálra, amivel kiméred az összetevőket. Olyan egyszerű, hogy gyerekek is el tudják készíteni :)


Hozzávalók, 18 darab muffinhoz:
  • 4 tojás
  • 15 evőkanál olaj
  • 15 evőkanál paradicsomlé
  • 15 evőkanál cukor
  • 17 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 teáskanál fahéj 

A hozzávalókat mérjük egy tálba, keverjük össze alaposan, majd kanalazzuk a papírral kibélelt - vagy alaposan kivajazott - muffinformába. Nekem egy tepsibe nem fért bele, még fél adaghoz elég volt. 180 fokos sütőben kb. 20 perc kellett neki, hogy átsüljön.

Megjegyzések

Ami üzenete…
Big lááááááááájk :)))
Bianka üzenete…
Jééé nagyon izgalmas

Népszerű bejegyzések