2011. április 3., vasárnap

Reni medvehagymás pogácsája

Túlzások nélkül állíthatom, hogy Reni nevét arannyal fogom felírni a konyhám falára, ha egyszer lesz saját :) Szoktam én is sütni tejfölös pogácsát, na de ilyen finom még soha nem lett. Amikor először kifordítottam az üstből kelesztés után és megláttam azokat a hatalmas légbuborékokat a tésztában... Na, ott már lehetett sejteni, hogy ez bizony jóóóóó. És csak utána jött a hajtogatás...
Nekem nem sikerült olyan szépen felvágni, de majd talán legközelebb :)




Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 csokor medvehagyma, összevágva
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 kávéskanál só
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 tojás sárgája
  • 1,5 dl tej
  • + tojás a kenéshez
  • reszelt sajt a tetejére
 A tejet megmelegítem, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.  A vajat összemorzsolom a liszttel, majd szépen mindent beleteszek a kenyérsütő üstjébe és összedolgoztatom. Nekem a vaj kicsit megolvadt a kelesztő program végére, legközelebb majd kiveszem összedolgozás után.
Ha a kétszeresére nőtt, akkor kinyújtom, összehajtom egyszer majd még egyszer, és hagyom 30 percig letakarva kelni. Ezt még egyszer megismétlem.


Ezután kinyújtom, felvágom, lekenem tojással, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirul egy kicsit. Ez kb. 15 perc alatt történt meg, nekem a 25 perc már sok volt.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin