2011. június 24., péntek

Epres-túrós


Nem ez most nem a földieper, hanem az eperfa termése. Van a sarkon nálunk vagy öt bazinagy eperfa. A tulajdonosa szerintem már jó pár éve nem foglalkozik velük, folyamatosan csak potyognak le a bogyók az aszfaltra és rohad az egész... Úgyhogy ugyan kinek hiányozna az a fél kiló gyümölcs, amit leszedtem? :)
A sütinek jót tesz, ha hagyjátok állni egy éjszakát, hidegen van olyan jó, hogy a túró ellenére még nekem is ízlett.

Hozzávalók, egy 26 cm-es tepsihez:
  • 2 csomag ( 2x250 gramm) babapiskóta
  • 50 dkg túró
  • 1 doboz (150 gramm) natúr krémsajt
  • kb. 6 evőkanál cukor
  • 50 dkg eper

Az eperből 30 dkg-ot leturmixolunk a cukorral. A túrót kikeverjük a sajtkrémmel és az eperrel. Nekem ennyi cukor bőven elég volt, aki édesszájúbb, nyugodtan tegyen még bele. A maradék eper felét a krémhez keverjük, a többit félre tesszük, hogy legyen a tetején díszítés. A piskótát és a túrókrémet tepsibe rétegezzük, majd hűtőben hagyjuk összeérni.

3 megjegyzés:

Murphy írta...

Hű Bobek odáig lenne érte :) kár, hogy amik itt vannak fák úgy fel vannak nyírva, hogy nem lehet róluk szedni. Szerintem az emberek nem tudják, hogy ez ehető. :)

Bianka írta...

Nálunk is van, csak sajnos autó út menti az meg nem jó :( Imádnám a sütidet

mandy tarragon írta...

Murphy: komolyan nem értem, hogy miért nem lehet kapni pl a piacon. Pedig finom :)

Bianka: hát igen, onnan tényleg nem lenne szerencsés.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin