Kert - Június


Bár már a hónap végén járunk, de most sem maradnak el a "szokásos" otthoni képek a kertről. A borsót anya felszedte, mert megért-levirágzott, a kifejtett borsóból azóta több finomság is készült.  A fenti képen a ládában vannak még a rebarbara és padlizsán palántáim, de a következő képeken már a helyükre vannak ültetve.


Íme egy hátulnézet. A mángoldok remekül tűrték a szétültetést, nem is gondoltam, hogy ekkora bokrok lesznek belőlük :) Van ott még lila krumpli - jól elrejtve, eddig még a krumplibogarak se találták meg -, és a kép szélét brokkoli. A háttérben azok a hatalmasok cukkini bokrok. 


Itt a borsó helye. Előre ültettem tépősalátát, pár hét múlva már látszani is fog. Hátulról kiszedtem a salátát és a spenótot, annak a helyére leástam a rebarbara palántákat, amiket két hónapja ültettem el magról.



A támasztékoknál padlizsán palánták, illetve két dinnye. A dinnye meglepetés volt, gondolom a komposztból maradt ránk :)




Oldalt kukoricasor, mellette lila krumpli és karfiol.

 Hogy összeérjen a sor :) Brokkoli és karfiol között a lila  krumpli.

Két krumplibokor, sárgarépa, pár cékla, és még mindig kukorica.


 Egy igazán szép nagy mángold, ebből már hoztam is enni.

Egy sárga cukkini...


... és egy fehér.


És íme: a termés, ebből lesznek majd igazán finom és szép dolgok :) Receptek jönnek hamarosan.

Megjegyzések

Bianka üzenete…
Irigy a kert miatt és azért, hogy tudsz kertészkedni. Nekem hiába lenne, csak fű lenne a lumbágóm nem engedné a hajolgatást :(

Népszerű bejegyzések