2011. június 10., péntek

Brokkoliszószos tészta


Ez a recept a Gyors Ételek című szakácskönyvemből van, és mit mondjak, tényleg nagyon gyors. Amíg a tészta fő, elkészül a szósz, és már lehet is tálalni. Szerintem viszont akkor a legfinomabb, ha a szószt összekeverjük a tésztával és egy kicsit hagyjuk így állni, hogy a tészta megszívja magát.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 60 dkg brokkoli
  • 2 szál újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl zöldségleves
  • 1 evőkanál vaj
  • 30 dkg tészta - most copfocska, az eredetiben széles metélt
  • 10 dkg krémsajt - a fokhagymás a király szerintem
  • 3+2 dkg reszelt cheddar - az eredetiben parmezán, de az most nem volt itthon
  • bors

A tésztát tegyük fel lobogó sós vízben főni. Az újhagymát vágjuk apróra, izzasszuk meg egy kis vajban, majd mehet rá a brokkoli. Öntsük fel a zöldséglevessel és pároljuk puhára. Botmixerrel pépesítsük, keverjük bele a krémsajtot és a 3 dkg reszelt cheddart. A tészta is elkészült közben, szűrjük le és forgassuk össze a mártással. A maradék reszelt sajttal meghintve, kis borssal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nem szeretem a brokkolit, de látványra lenyűgöz, micsoda zöld szín

mandy tarragon írta...

Köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin