2011. június 21., kedd

Ribizlis palacsinta


Már mutattam a múlt héten, hogy kaptunk egy nagy adag piros gyümölcsöt, a málnával és a cseresznyével nem is volt gond, a harmadik gyümölcs, na az kicsit kifogott rajtunk. Nem nagyon szeretem a ribizlit, de amikor nézegettem, hogy mihez is kezdjek vele, beugrott: aprócska, vastag, levegős palacsinták, ribizlivel. Nigella arab palacsinta receptjét használtam alapnak, nekem ez valahogy jobban ízlik, mint a hagyományos amerikai változat. A ribizlitől kap a palacsinta egy kis fanyar ízt, ez juharsziruppal remekül lehet ellensúlyozni :)


Hozzávalók, 20 kicsi palacsintához:
  • 1 1/2 bögre liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 3 evőkanál joghurt
  • kb. 1/2 bögre tej
  • 1 nagy tojás
  • 1/4 bögre mogyoróolaj - ezt vajjal lehet helyettesíteni
  • 10 dkg ribizli

A hozzávalókat - a ribizli kivételével - keverjük össze sima tésztává, majd forgassuk bele a ribizlit is. Kb. 30 percig hagyjuk állni, aztán adagonként süssük ki forró palacsintasütőben, de kicsi lángon! Akkor lehet fordítani, amikor a teteje buborékos lesz, és látszik, hogy az alja már átsült. Egy kis kupac kb. 2 evőkanálnyi tésztából lesz.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Micsoda fantasztikus finomság

mandy tarragon írta...

köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin