Padlizsánkrém


Egy elszúrt muszakát leszámítva még soha nem foglalkoztam különösebben a padlizsánnal, pár napja viszont fillérekért volt a zöldséges pulton, úgyhogy gondoltam teszek egy próbát a padlizsánkrémmel. Lilla receptjét használtam, csupán annyi módosítással, hogy adtam hozzá egy kis hagymát meg petrezselymet is. Nem mondanám, hogy rossz lett, de nem hiszem, hogy ez lesz a kedvenc kencém :)

Hozzávalók, 2-3 személyre:

  • 2 padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem

A padlizsánokat hosszában kettévágtam, vágott felével lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, hozzádobáltam héjastól a fokhagymát. A tepsi ment a sütőbe, 180 fokon kb. 45 perc kellett neki, hogy átsüljön. Hagytam kihűlni, majd kikapartam a belsejét, kinyomkodtam a levét, és összeturmixoltam a megtisztított sült fokhagymával és a többi hozzávalóval.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések