2011. július 27., szerda

Zsebes hús


Anya a múltkor kitett egy karajt a konyhapultra a szokásos felkiáltással: ebből meg vajon mi legyen? Zsebes hús, mi más. Az meg mi? Hát mi lenne? Hús, zsebek, a zsebekben fűszer meg sajt, ilyen egyszerű. Az ötlet az egyik gasztro blogról származik - aki tudja, hogy nála láttam, az sikítson és belinkelem :) 




A sajt jelenleg házi fokhagymás sajt volt, a fűszer pedig zsálya és némi só és bors. Az egy kiló körüli húsba 8 zsebet vágtam, ezekbe kb. 15 dkg sajtot tudtam beledugdosni és egy kis csokor összevágott zsályát. Sütéskor öntöttem alá kb. 1 dl vizet és dobtam mellé 1 fej gerezdjeire szedett fokhagymát.
170 fokon 1 órát sült fedővel, aztán pirulásig - még kb. 20 perc - fedő nélkül. Tálaláskor felvágtam és a sült fokhagymát rákentem a hússzeletekre. Ideális vasárnapi ebédnek is.

3 megjegyzés:

Murphy írta...

Csorog a nyálam :)

Bianka írta...

Nagy kedvencünk isteni étel

mandy tarragon írta...

Murphy: :))

Bianka: köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin