2011. július 26., kedd

Görög gyümölcsleves


Áginál láttam pár hete ezt a levest, és azóta készülök, hogy megcsináljam. Eleve dupláztam az adagot, de még így is elég szűkösre sikerült mérni... Túl finom, na :) Ma ugyan nem volt kánikula, de így is jól esett, képzelhetitek, hogy kánikulában milyen csodás eledel lehet...

Hozzávalók, 5-6 nagy tányér leveshez:
  • 1 liter őszibaracklé - lehet alma is, csak az most nem volt a boltban
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 4 db őszibarack
  • 1/4 sárgadinnye
  • 2 nagy szelet görögdinnye
  • 1 üveg cseresznyebefőtt

A tejszínt, a baracklevet és a fahéjat jól elkevertem, ebbe teszem majd a gyümölcsöket. A gyümölcsöket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, ha szükséges, akkor kimagozzuk, és alaposan összekeverjük őket a levesben. Tálalás előtt pár órára behűtjük.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet szeretem

Chef Viki írta...

Narancslével készítettem idáig, és tanúsítom, hogy valami éktelen finom!!! Olyan vödörszámra pusztítandó :-)

Kati írta...

Csodafinom lehet.

mandy tarragon írta...

Bianka: bizony :)

Chef Viki: a második adag már narancslével készült, azzal is isteni finom :)

Kati: próbáld ki, én nem győzöm itthon kavarni :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin