Áginál láttam pár hete ezt a levest, és azóta készülök, hogy megcsináljam. Eleve dupláztam az adagot, de még így is elég szűkösre sikerült mérni... Túl finom, na :) Ma ugyan nem volt kánikula, de így is jól esett, képzelhetitek, hogy kánikulában milyen csodás eledel lehet...
- 1 liter őszibaracklé - lehet alma is, csak az most nem volt a boltban
- 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál fahéj
- 4 db őszibarack
- 1/4 sárgadinnye
- 2 nagy szelet görögdinnye
- 1 üveg cseresznyebefőtt
A tejszínt, a baracklevet és a fahéjat jól elkevertem, ebbe teszem majd a gyümölcsöket. A gyümölcsöket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, ha szükséges, akkor kimagozzuk, és alaposan összekeverjük őket a levesben. Tálalás előtt pár órára behűtjük.
4 megjegyzés:
Finom lehet szeretem
Narancslével készítettem idáig, és tanúsítom, hogy valami éktelen finom!!! Olyan vödörszámra pusztítandó :-)
Csodafinom lehet.
Bianka: bizony :)
Chef Viki: a második adag már narancslével készült, azzal is isteni finom :)
Kati: próbáld ki, én nem győzöm itthon kavarni :)
Megjegyzés küldése