2011. július 2., szombat

Ropogós csirkemell csíkok II.


Ettem volna valami fincsi ropogós csirkemellet, de az olajszag, na az nem hiányzik. Ez a verziója a korábbi egyik kedvencnek, nagyon betalált, a joghurttól pedig kap az egész egy kis savanykás ízt.  Az olaj nélkül sütés ötlete innen van, de a fűszerezést kicsit megvariáltam. Önmagában is finom, salátával is, ráadásul tortillába tekerve remekül szállítható finomság.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 nagy doboz natúr joghurt 
  • 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg kukoricapehely
  • 1 evőkanál étolaj


A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, csíkokra vágjuk. A joghurtot megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fűszerkeveréket, és bele reszeljük a fokhagymát. A csirkemell csíkokat beleforgatjuk a joghurtba és egy jól záródó edényben a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A kukoricapelyhet apróra törjük, a joghurtos csirkemellet beleforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük az olajjal, majd mehet a sütőbe. Nekem előmelegített sütőben kb. 40 perc kellett ahhoz, hogy ropogósra süljön.

2 megjegyzés:

Lilla írta...

pár hete csináltam csirkecombból .-) de azt hiszem nem került fel a blogra. ha jól emlékszem nem sikerült értelmesen lefotózni :-) jó-jó de azért az olajban fürdetett akkora 'úá'
ehh nem bírom leadni a vizsgázós 1 kgot mert rámtört a zabálás (és nem dinnyét zabálok)

mandy tarragon írta...

Jó, hát az olajban sültet soha nem veri meg, de azért így sem rossz. :)

Makacsok ezek a kilók... De azért hajrá :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin