2011. december 29., csütörtök

Diós-kéksajtos keksz


A téma még mindig gasztroajándékok, de most már kicsit arra gondolva, hogy akár a szilveszteri kosarasbulira is magunkkal lehessen vinni. Ez a keksz annyira jó, hogy szerintem rögtön érdemes dupla adaggal kezdeni. A dió és a sült kéksajt annyira finom együtt, hogy nagy önuralmat kellett tanúsítanom, ahhoz, hogy maradjon elég a másnap reggeli fotózáshoz.
A receptet a Kifli és levendula blogon olvastam, csupán annyit változtattam rajta, hogy kicsit kevesebb benne a sajt, mert csak 100 grammos volt a doboz, és ezt itthon vettem észre.


Hozzávalók, 32 darab kekszhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kéksajt
  • 1 tojás
  • fél dl víz
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg durvára vágott dió

A vajat felkockázom és robotgépben krémesre keverem. Ekkor hozzámorzsolom a sajtot, ráütöm a tojást, sózom, borsozom, megy bele a víz, és kidolgozhatom a robotgéppel, majd alacsonyabb fokozaton belekeverem a lisztet. A diót már csak akkor adom hozzá, amikor a tészta összeállt. A tésztát két részre osztom, hengert formázok belőle és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára. 
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A hengereket kb 1 centi széles karikákra vágom, kicsit lelapítom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezem őket. Kb. 20 perc alatt sülnek meg, rácson hagyom őket kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin