2011. december 1., csütörtök

Marcipános, kukoricalisztes gofri


Ez a gofri, ha lehet, még finomabb, mint az eddigi verzió. Habos, könnyű, és remélem végre kedvezek azoknak is, akik nem ehetnek búzalisztet valamilyen okból. A kukoricaliszttől gyönyörű színe van a tésztának, bár egy kicsit folyékonyabb, mint a búzás, de a sütés utáni eredmény nagyon jó lesz. Az írót szerintem mostanában már sok helyen be lehet szerezni, de lehet joghurt+tej kombinációval vagy kefírrel is helyettesíteni. 

Meggyel és tejszínhabbal isteni finom.

Hozzávalók, 7-8 darab gofrihoz:
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 bögre író
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 kupak vanília kivonat
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1/4 bögre darabokra vágott marcipán

A tészta összetevőit a marcipán kivételével keverjük alaposan el, majd forgassuk bele a marcipánt. Meleg gofrisütőben süssük ki, olyan 3 evőkanálnyi egy négyzetre elegendő tészta.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin