2011. december 20., kedd

Mendiant



Ezek a kis édességek annyira aranyosak, hogy amikor először megláttam őket Joanne Harris szakácskönyvében, tudtam, hogy előbb-utóbb sorra kerülnek. Nagyon egyszerű elkészíteni, szerintem étcsokival a legszebb, a tejcsokinak nincs annyira szép színe.

A karácsonyi sütisdobozokba ebből is került, szerintem egészen jó ízkombinációk születtek :)


Hozzávalók, 16 darabhoz:
  • 20 dkg csokoládé
  • aszalt vagy kandírozott gyümölcsök - eper, sárgabarack, gyömbér - kb. 2 dkg összesen
  • magok - pisztácia, makadám dió, pekán dió - kb. 2 dkg összesen
  • narancshéj


A gyümölcsöket és a magokat vágjuk fel. A csokoládét vízfürdőben olvasszuk fel, majd adagoljuk ki. Egy kis halomhoz kb. egy teáskanálnyi csokoládé kell. Kenjük szét korong alakúra, majd mielőtt megdermedne, rendezzük el rajta az aszalt gyümölcsöt és a magokat ízlés szerint. Íme néhány jó kombináció.

Pekán dió - aszalt sárgabarack

 Makadám dió - aszalt vörösáfonya

 Pisztácia - narancshéj - kandírozott gyömbér

Kókuszchips - kandírozott eper

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin